Лежав на коліях: батьки збитого потягом на Львівщині хлопця "під кайфом" отримують від залізниці гроші

Сім’я збитого у місті Сколе Львівської області пасажирським поїздом 20-річного хлопця відсудила в "Укрзалізниці" 300 тисяч гривень. На момент трагедії юнак перебував у стані наркотичного сп'яніння та лежав на колії.

Попри відсутність провини працівників залізниці у цій ДТП, суд присудив кожному з батьків по 150 тисяч гривень завданої моральної шкоди. Як вказано у рішенні Сколівського суду, яке прийняли у січні 2022 року, батьки 20-річного хлопця з села Коростів, якого у листопаді 2018 року насмерть збив пасажирський потяг у місті Сколе, звернулись з позовом до "Укрзалізниці", вимагаючи відшкодувати завдану моральну шкоду. Мати та батько вимагали по 300 тисяч гривень компенсації.

У матеріалах справи вказано, що приміський поїзд "Львів – Лавочне" збив 20-річного хлопця поза межами залізничного переїзду чи інших місць, де дозволений перехід залізничних колій. У момент зіткнення хлопець перебував на колії між рейсами та не реагував на звукові сигнали. Експертиза підтвердила, що він був під наркотиками, у нього в крові виявили метадон. Кримінальне провадження, яке відкрили за фактом смерті хлопця, закрили, оскільки у діях машиніста відсутній склад правопорушення. Він не міг уникнути зіткнення, а смерть хлопця настала через його необережність.

Представник "Укрзалізниці" просив суд відмовити у задоволенні позову батьків загиблого, оскільки працівники залізниці не винні у його смерті. Суд дійшов висновку, що "відсутність вини працівників залізниці та закриття кримінального провадження не звільняє відповідача від обов’язку відшкодувати моральну шкоду".

Додамо, що на рішення суду ще може бути подана апеляція.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення