Листувалися з російськими кураторами: на Дніпропетровщині викрили групу, яка виступає за "відновлення СРСР" (фото)

Служба безпеки України зупинила спробу відновлення "структури СРСР" на Дніпропетровщині. Група зловмисників, які виступають за "відновлення СРСР", хотіла заснувати фейкові "народні ради" та "силові структури" у регіоні.

Місцева мешканка з "досвідом роботи" залучила до участі в антидержавних заходах майже 100 осіб. Процес відбувався за координації російської організації "Верховный Совет СССР", інформує пресцентр СБУ.

Так звана "Председатель Верховного Совета УССР" роздавала учасникам групи "справки о гражданстве СССР". Вона також проводила агітацію серед громадян із закликом взяти участь у "псевдовиборах" нових державних органів.

У формуванні "силового блоку" взяли участь члени незареєстрованого осередку російського "Международного союза советских офицеров".

Під час обшуків за місцями проживання організатора і активних учасників групи правоохоронці виявили документацію фейкових "народних рад", комп’ютерну техніку, яку зловмисники використовували для виготовлення так званих "довідок про громадянство СРСР", списки учасників групи, листування з кураторами з РФ.

У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності причетних осіб.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення