Литва з нами: меморандум про приєднання до «Шовкового шляху» в обхід Росії підписано

Україна і Литва підписали меморандум про приєднання контейнерного поїзда «Вікінг» до руху по так званому «Шовковому шляху» в обхід Росії. Про це повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк у ході наради в «Укрзалізниці», передає «Інтерфакс-Україна».

«Те, що Литва зацікавилася і нами підписаний попередній меморандум про об'єднання цього Нового Шовкового шляху з поїздом «Вікінг», означає: що в рамках нашої співпраці з Європейським Союзом, в рамках реалізації Угоди про вільну торгівлю до Шовковому шляху будуть підключені не тільки Україна, Грузія, Азербайджан, Казахстан і Китай, але й члени ЄС», – сказав прем'єр.

Нагадаємо, у вересні 2015 року «Укрзалізниця» заявила про можливість перевезень вантажів поїздом «Вікінг» з Китаю до Європи.

Слід зазначити, що поїзд комбінованого транспорту «Вікінг» почав курсувати в 2003 році. Учасниками проекту є Україна, Білорусь, Литва, Латвія, а з 2012 року і Болгарія.

Загальна протяжність маршруту Іллічівськ (Україна) – Мінськ (Білорусь) – Драугисте (Литва) – 1,766 тис. км.15 січня 2016 запустили демонстраційний рейс контейнерного поїзда по «Шовковому шляху» за маршрутом Україна – Грузія – Азербайджан – Казахстан – Китай (через Каспійське і Чорне моря), дістався до Китаю на 16-й день шляху

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення