"Ми очищаємо землю": подробиці і відео жорстокого вбивства скінхедами чоловіка у Краснограді

У Краснограді на Харківщині троє підлітків жорстоко вбили чоловіка. Розправу знімали на відео для руху скінхедів. На допиті вони сказали, що не хотіли вбивати, а лише побити, бо прийняли чоловіка за наркомана і таким чином хотіли "очистити землю".

За словами Сергія Болвінова, начальника Слідчого управління ГУНП в Харківській області, розправа сталась посеред дня в парку. Старшому нападнику – 15 років, а двом іншим – по 14 років. Натхнення та інструкції вони отримували через ТГ-канал про вбивства та маніяків. А відео відправили своєму віртуальному "товаришу", який так само захоплюється вбивствам.

Труп 62-річного чоловіка знайшли на галявині Хомутовського парку 22 лютого. Експертиза встановила, що смерть наступила добу тому від тяжких тілесних ушкоджень та розривів внутрішніх органів. Як виявилося, вбито Івана Могильного 1961 року народження. Розповідають, що йому було важко ходити, він кульгав.

"Він повертався додому з місцевого ринку - там заробляв ремонтом велосипедів. На пів дорозі школяри збили жертву з ніг та накинулися всі втрьох, били жорстоко. А все, що відбувалося, знімали на відео. Потім впевнилися в тому, що жертва померла та втекли", - розповів Болвінов.

По обіді, 27 лютого, мережею поширилось відео, на якому підлітки жорстоко б’ють чоловіка, який не може підвестися. При цьому, по черзі налітають на лежачого з кулаками та стрибать у нього на голові. Коли зрозуміли, що чоловік вже не дихає, стали жартувати про крематорій.

У поліції розповіли, що нападників затримали 27 лютого, ними виявились три підлітки: Ярослав -15 років; Марк - 14 років; Дмитро - 14 років.

Матір найстаршого виховує його сама, при цьому веде асоціальний спосіб життя. Батьки двох інших хлопців не хочуть вірити в те, що їхні діти могли таке зробити. Проте хлопці у всьому зізналися, а відео знайшли у них в телефонах.

"На допиті вони сказали, що не хотіли вбивати, а лише побити, бо прийняли чоловіка за наркомана і таким чином хотіли "очистити землю". Водночас розказали, що є учасниками руху скінхедів та мають однодумців в Києві, тому вбивство знімали від початку до кінця - для підтвердження того, що воно насправді було. А готове відео Ярослав відправив своєму віртуальному "товаришу", який так само захоплюється вбивствами. Нападники знаходяться під вартою, триває слідство, їм загрожує позбавлення волі, термін визначить суд", - повідомив Болвінов.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення