Мінфіни України і Росії не домовилися про реструктуризацію українського боргу у розмірі $ 3 млрд

 ТАСС

Мінфіни Росії і України не домовилися в ході зустрічі 10 жовтня про реструктуризацію боргу Києва на $ 3 млрд, при цьому вони домовилися підтримувати діалог. Про це повідомив журналістам міністр фінансів РФ Антон Силуанов.

"Ми висловили позицію про необхідність погашення боргу РФ. Колеги з міністерства фінансів України сказали, що у них таких грошей немає в бюджеті і запропонували нам брати участь у реструктуризації поряд з комерційними кредиторами. На що позиція Росії була зворотною: для нас такі умови неприйнятні ", - розповів Силуанов про зустріч.

У свою чергу міністр фінансів України Наталя Яресько повідомила, що Україна не має наміру надавати Росії більш сприятливі умови з погашення євробондів на $ 3 млрд, ніж ті, що були вироблені з групою приватних кредиторів.

У грудні 2013 року президенти Росії та України Володимир Путін і Віктор Янукович домовилися, що Росія надасть Україні кредит на $ 15 млрд через розміщення українських цінних паперів. В рамках даної програми облігації на $ 3 млрд були розміщені на Ірландській фондовій біржі 20 грудня 2013 і викуплені Росією за рахунок коштів Фонду національного добробуту.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення