На батуті в Миколаєві від удушення померла 3-річна дівчинка: стали відомі нові подробиці

 Новости - N

Приватного підприємця, якому належать атракціони батут у миколаївському дитячому місті "Казка", де загинула від удушення 3-річна дічинка, затримано на три доби в порядку ст. 208 КПК України. Про це журналістам повідомило джерело в поліції.

Стаття 208 КПК передбачає затримання не більше 72 годин. За цей час орган попереднього слідства повинен визначитися з необхідністю визначення запобіжного заходу та направити відповідне клопотання до суду.

У найближчі три доби затримана перебуватиме у СІЗО, протягом цього часу до суду буде направлено подання на застосування запобіжного заходу.

Трагедія, внаслідок якої загинула дівчинка, розігралася учора у миколаївському дитячому містечку "Казка". Трирічна Валерія Д. перебувала у містечку разом із мамою та 7-річним братом. Коли дівчинка стрибала на батуті, випадково зачепилась за мотузки, внаслідок чого сталося задушення. Мама, що прибігла, і кілька дорослих чоловіків, які знаходилися в містечку, намагалися реанімувати дитину, проте надати кваліфіковану допомогу не змогли. 14 липня дівчинці мало виповнитися 4 роки.

За фактом загибелі дитини відкрито кримінальне провадження.

Городяни повідомили, що ввечері, коли стемніло, близько 21:00 на місці події з'явилися якісь невідомі люди, які щось робили біля батутів. Підозра викликала та обставина, що всі вони були у цивільному одязі – жодної людини у поліцейській формі. Більше того, невідомі не включали світло та орудували у темряві. Близькі загиблої дівчинки побоюються, що робляться спроби замести сліди явних порушень техніки безпеки, які і призвели до загибелі дитини.

Коли приїхала швидка

За словами очевидців, швидка допомога їхала недозволено довго. Утім за словами головлікаря комунального некомерційного підприємства "Миколаївський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" Андрія Самойлова, бригада "швидкої допомоги" прибула до "Казки", де на атракціонах загинула маленька дівчинка, через п'ять хвилин після надходження виклику.

За його словами, контроль руху автомобілів швидкої допомоги здійснюється за допомогою GPS-трекерів, і саме за цими даними можна легко перевірити як час виклику, так і момент прибуття бригади на місце.

"У цьому випадку "швидка" приїхала через 5 хвилин, на 6-й хвилині бригада вже приступила до реанімаційних дій", - запевнив Самойлов.

Також він додав, що в подібних випадках машина швидкої їде не зі станції, а з найближчого напрямку. Аж до того, що диспетчер може скасувати менш значний виклик і перенаправити бригаду надання екстреної допомоги дитині.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення