На Камчатці лютує вулкан, росіяни не бачать сонця: відео, як виглядає життя у чорно-білому кольорі

Природні стихії продовжують випробовувати російську Камчатку. Нині там сталося виверження вулкану Шивелуч, вік якого оцінюють від 60 до 70 тисяч років.

Стався викид попелу на 20 км, навколишні селища вкрило товстим шаром пеплу, а небо перетворилось на суцільну чорну хмару. Загалом попелова хмара розійшлася на 500 кілометрів, деякі населені пункти залишились без світла, у деяких скасували навчання у школах.

Російський кліматолог Олексій Кокорін зазначив, що наслідки виверження вулкана Шивелуч на Камчатці можуть бути серйозними. За його даними, виверження може навіть спричинити невелике глобальне похолодання, якщо попіл досягне стратосфери.

РосЗМІ публікують фото та відео поселень, чий ранок о 6:20 за місцевим часом почався з попелу, а не з кави.

Місцеві вулканологи передбачили пароксизмальне виверження Шивелуча ще кілька місяців тому. На такій стадії сходять пірокластичні потоки, спостерігаються потужні попелові викиди та обвали.

Довідка

Вулкан Шивелуч знаходиться на острові Камчатка в межах Східного хребта. Вважається найпівнічнішим з діючих вулканів. Висота вулкана 3283 м, найвища точка активної частини - 2800 метрів над рівнем моря. Його вік оцінюється від 60 до 70 тисяч років.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення