На Київщині в дитячому таборі потонув 10-річний хлопчик: сплили жахливі подробиці (фото, відео)

У дитячому таборі на Київщині потонув 10-річний хлопчик. За дитиною не вгледів тренер. Не виключено, що табір працював нелегально. Про випадок повідомив очільник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

"Батьки знайшли перше ліпше оголошення про дитячий табір, на вулиці передали сина "вихователю", а 3 серпня приїхали в морг забрати тіло свого 10-річного Івана. Так закінчилось купання дітей в селі Ходосівка на території престижного комплексу відпочинку. Як виявилось, саме сюди тренер привів купатись 8 хлопчиків. В результаті, з води вийшло тільки 7 дітей, труп ще однієї дитини витягнули з дна водолази", - розповів Нєбитов.

Тренер, який відповідав за життя вихованців нині затриманий. За залишення в небезпеці, що мало смертельні наслідки для дитини, 36-річному "вихователю" загрожує до 8 років позбавлення волі.

Речниця поліції Київщини Ірина Прянішнікова розповіла, що трагедія трапилася на озері, глибина якого сягає 9 метрів, пише "УП. Життя".

До Києва родина загиблого хлопця приїхала з Одеси. Про літній табір батьки дізналися з інтернету. 3 серпня чоловік повів дітей віком 10-11 років на територію комплексу відпочинку до озера.

"Батьки знайшли перше повідомлення в мережі про табір, подзвонили туди й вирішили залишити в ньому дитину. Вихователь дітей з Черкаської області, в нього немає жодних навичок та дозволів на догляд за дітьми. Він тренер з футболу. У таборі він не був офіційно працевлаштованим", – повідомила Прянішнікова.

Вона додала, що нині правоохоронці з’ясовують, на яких підставах працював літній табір й скільки таборів на Київщині працюють без відповідних документів.

Як повідомляють "Факти", табір нелегально працював з 2017 року. Там відпочивали діти з різних куточків України. Батьки знаходили оголошення в інтернеті.

"Шокує те, що літній табір і досі не надав правоохоронцям жодного документа щодо своєї діяльності. І ця сумнівна установа, і самі батьки порушили всі правила безпеки, та поки не трапилась біда, чхати хотіли на ризик для життя дитини", - констатував очільник поліції Київщини.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення