На Одещині 14-річна дівчина пішла до подруги, але додому не повернулась: у поліції розповіли подробиці

На Одещині поліцейські допомогли жительці Роздільнянського району розшукати 14-річну доньку. Дитина пішла нібито до місцевої подруги, а опинилася за десятки кілометрів від дому. Дівчину виявили в Одесі. Туди вона добиралася пішки та автостопом. На щастя, нічого поганого з нею не сталося, зазначили у поліції Одеської області.

"До поліції звернулася 57-річна жителька Великомихайлівської громади, яка після смерті чоловіка сама виховує двох дітей, та повідомила: пообіді її донька нібито пішла до місцевої подруги, а ввечері подзвонила і сказала, що відпочиває у друзів в Одесі й повернеться за кілька днів, вимкнула телефон і на зв'язок більше не виходила. Гадки не маючи, в яких саме друзів знаходиться дитина, жінка спробувала зв'язатися з нею через її подружок, а коли не вдалося, звернулася до поліції", - йдеться у повідомленні.

Ювенальні поліцейські спільно з оперативниками та слідчими негайно взялися за пошуки зниклої. Правоохоронці поспілкувалися з її друзями і менш ніж за дві години встановили повне коло знайомих та місце її знаходження.

Як з'ясувалося, юна мандрівниця подалася в гості до знайомих, що проживають в Одесі, з якими познайомилася в Інтернеті. Добиралася до обласного центру пішки та на попутному транспорті.

Дівчину повернули додому. З нею та її матір’ю ювенальні поліцейські провели профілактичну роботу. Дитині розповіли про небезпеки, які могли статися з нею під час мандрівки, та негативні наслідки такої поведінки. Маму поліцейські закликали будувати з дітьми довірливі стосунки, щоб вони знали: можуть поділитися з нею будь-чим і отримати розуміння, підтримку та зважену пораду.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення