На Полтавщині вбило ударом струму чоловіка, який на залізничній колії заліз на електроопору

На Полтавщині поліція встановлює обставини загибелі чоловіка внаслідок враження струмом. Випадок стався на залізничній колії у селі Селещина Машівської громади. Про ураження струмомполіцію сповістив працівник залізничної станції. Про це повідомили у Відділі комунікації поліції Полтавщини.

"Місцевий 39-річний чоловік самовільно заліз на електроопору із високовольтним кабелем, внаслідок чого отримав враження струмом та впав на залізничні колії. На жаль, він загинув на місці. Наразі тіло чоловіка направлено на судово-медичну експертизу для встановлення причини смерті", - йдеться у повідомленні.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України. Поліція з’ясовує обставини події.

У поліції вкотре наголосили на необхідності суворо дотримуватися заходів безпеки задля збереження власного життя та здоров’я.

Основані поради

  1. Заборонено підійматися на опори ліній електропередачі, відчиняти двері й проникати в приміщення електроустановок, втручатись в їхню роботу.
  2. Заборонено рибалити, запускати повітряних зміїв, розпалювати вогнища, вилазити на дерева поблизу повітряних ліній електропередачі та електрообладнання, діставати будь-які предмети, що застрягли між дротами.
  3. Заборонено підходити самим і підпускати інших до обірваного дроту повітряної лінії, який лежить на землі чи звисає з опори ближче, ніж на 8 метрів. Якщо дорослий чи дитина опинились ближче восьми метрів до обірваного проводу, спершу вона відчує пощипування в пальцях. Якщо з якоїсь причини людина опинилась ближче ніж 8 метрів до обірваного проводу, необхідно відходити на безпечну відстань, переміщуючи ступні ніг по землі не відриваючи їх одну від одної.

Читайте також: У Павлограді вбило ударом струму 5-місячну дівчинку, яка спала з батьками

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення