На Закарпатті 80-річна бабця, до якої медики швидкої йшли пішки лісом 5 кілометрів​, відмовилась від госпіталізації

На Закарпатті медики "швидкої" пройшли 5 кілометрів пішки задля допомоги 80-річній жінці. Лікар та фельдшер добиралися крізь засніжений ліс, бо поспішали й хотіли швидше дістатися до пацієнтки. Коли ж вони таки дійшли до бабці, то їх чекав неприємний сюрприз - жінка приховала деякі симптоми і відмовилася від госпіталізації, хоча у неї була підозра на коронавірус. Про це повідомили у пресслужбі Закарпатського територіального центру екстреної медичної допомоги.

"20 грудня на диспетчерський пульт Закарпатського територіального центру екстреної медичної допомоги надійшов виклик: у 80-річної жінки із с. Руський Мочар Великоберезнянського району різко понизився тиск (80 на 40). Температура у пацієнтки була нормальна, контакт з хворими на COVID – заперечувала і будь які інші скарги - відсутні. Однак, людина, що телефонувала, повідомила, що бабусі ставало все гірше, а зв’язатися із сімейним лікарем немає можливості", - йдеться у повідомленні.

Лікарська бригада одразу поїхала на виклик, проте дороги сильно замело снігом. Карета "швидкої" не могла проїхати до села. Медики викликали ДСНС. Фельдшер та лікар вирішили не чекати на рятувальників, вони переймалися за літню жінку та боялися, що їй стане гірше. Тому вони взяли з собою дефібрилятор, електрокардіограф, ліки та кейс з медичним устаткуванням й побігли до села через засніжений ліс.

"Після 5-кілометрового "марафону" засніженими хащами Великоберезнянщини на медиків чекав перший "сюрприз" - з’ясувалося, що у пацієнтки вже кілька днів тримається висока температура – 38,6, а ось з тиском навпаки - на момент візиту проблем не було. Родичі пацієнтки почали вимагати зробити тест на COVID і були дуже здивовані, що "швидка" не надає таку послугу", - розповіли у пресслужбі центру екстреної меддопомоги.

Медики спитали, чому ж жінка не звернулася до сімейного лікаря. У відповідь родичі бабці заявили, що до нього їм "далеко добиратися". Фельдшер та лікар оглянули пацієнтку та наполягали на її госпіталізації. Проте жінка категорично відмовлялася їхати до лікарні. На запитання про те, що ж родичі будуть робити, якщо жінці різко стане зле, вони відповіли, що знову викличуть "швидку".

Медики жаліються, що подібних викликів дуже багато. Люди брешуть диспетчерам та не кажуть про підозру на коронавірус й високу температуру, а потім ще й відмовляються від госпіталізації.

"Екстрену медичну допомогу ототожнюють з сімейником "на колесах", який цілодобово знаходиться на зв'язку. Деякі пацієнти викликають "швидку" по 3-5 разів на добу, відмовляючись від госпіталізації", - розповідають лікарі "швидкої".
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення