На Запоріжжі росіяни вигнали чоловіка з дітьми з дому, а жінку ґвалтували по черзі на вогневих позиціях

 Радио Свобода

Очільниця спеціалізованого управління з переслідування злочинів насильства на сексуальному ґрунті, пов'язаного з конфліктом, Офісу Генерального прокурора України Анна Сосонська розповіла про один із фактів сексуального насильства, до якого причетні російські військові, що перебували на окупованій частині Запорізької області.

За її словами, вони діяли за попередньою змовою між собою, зайшли на територію домоволодіння в одному із районів Запорізької області, на даний час це окупований район. Там проживали лише цивільні особи, подружжя з двома малолітніми дітьми.

"Там російські окупанти зрозуміли, що цивільні особи не можуть їм чинити опір через страх бути страченими чи через страх, що діти їхні зазнають якогось насильства з боку ЗС РФ. Вони змусили жінку залишитися у будинку. Її чоловікові з дітьми наказали поїхати до магазину, щоб вони не були присутні при цьому", - розповіла вона.

Сосонська стверджує, що далі один з військовослужбовців, погрожуючи вбивством і застосуванням вогнепальної зброї, приставив до рота цієї жінки автомат. Інший схопив її за волосся, почав бити по різних частинах тіла. Потім її затягнули в безлюдне місце – у лісосмугу, де знаходилися вогневі позиції їхньої артилерії і там зґвалтували по черзі.

"Наразі триває судовий розгляд. По цьому кримінальному провадженню ми працюємо з постраждалою та з членами її родини", – додала Сосонська.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення