Не жарт: У Росії масові протести проти війни, рідні мобіків з вікон стукають в каструлі (відео)

Рідні мобілізованих на війну в Україну росіян сьогодні о 17 годині за місцевим часом проводять "потужний бунт проти війни". Росіяни проводять, як вони самі називають, безпечний марш порожніх каструль. Хто проти війни і мобілізації, мають з балкону свого будинку чи з відкритого вікна протягом 5 хвилин стукати в пусту каструлю, наче в барабан.

"Стукайте гучно. Вибивайте в кожному ударі весь біль, усі емоції, весь негатив та безпорадність. Геть репресивний режим влади! Нехай наші чоловіки будуть удома! Ми у вас віримо", - пишуть жінки.

Дружини мобілізованих надихнулися акціями жінок, які виборювали свої права більше двох століть тому. Вперше такий марш пройшов 8 березня 1857 року.

"Так, так ми не повернемо всіх додому, але це черговий крок до того, щоб зрозуміти, що нас у Росії взагалі багато і ми існуємо. І нашій владі буде складніше приховувати проблеми від людей. В умовах, коли держава все забороняє та всіх залякує, дружини мобілізованих продовжують вигадувати нові форми протесту. При цьому піклуються про безпеку учасників та журналістів", - кажуть росіянки, і щиро в це вірять.

За місцевим часом у деяких містах Росії вже пролунали перші звуки з вікон. Вже приєдналися Новосибірськ та Улан-Уде. Відео "масових протестів проти війни" публікують російські телеграм-канали. При цьому протестувальники хоч і знімають себе на фото чи відео та публікують у соцмережах, проте ховають обличчя.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення