Німецький депутат заявив, що всім парламентаріям бундестагу турецького походження погрожують вбивством

 Гордон

Всім 11 депутатам парламенту Німеччини, які мають турецькі коріння, погрожують вбивством після того, як бундестаг визнав знищення вірмен в Османській імперії геноцидом. Про це, виступаючи на німецькому телебаченні, заявив депутат від партії "Союз 90/Зелені" Озкан Мутлу, пише німецька газета Die Zeit.

Він нагадав, що мер Анкари Ібрагім Мэлих Гэкчек опублікував на своїй сторінці в Twitter фото, на якому зображені ці депутати. Глава турецької столиці назвав дії парламентаріїв "ударом у спину". Після цього запис поширили інші користувачі соцмережі, закликаючи до їх вбивства.

Мутлу побоюється, що запис представника влади може бути розцінен з боку турків як керівництво до дії. За його словами, від рук таких "божевільних" в Туреччині загинули багато.

Як зазначає газета, президент держави Реджеп Ердоган розкритикував рішення бундестагу і назвав цих депутатів турецького походження представниками забороненої в Туреччині "Робочої партії Курдистану".

Die Zeit підкреслює, що турецькі ЗМІ також негативно відреагували на рішення парламенту Німеччини.

Німецький парламент 2 червня практично одноголосно підтримав рішення кваліфікувати як геноцид масове знищення вірмен в Османській імперії в 1915-1916 роках.

У той же день Туреччина відкликала свого посла з Німеччини.

Резолюція була прийнята, незважаючи на протести Туреччини, яка наполягала, що документ містить "безпідставні політичні судження" і "безпідставні твердження".

Масові вбивства вірменів в Османській імперії, вчинені в 1915 році, визнано геноцидом більш ніж в 20 країнах світу.

Під час цих репресій, за даними істориків, загинуло від 800 тисяч до 1,5 мільйона вірменів. Україна офіційно не визнала масові вбивства вірмен геноцидом.

Туреччина визнає, що багато вірмени-християни загинули в ході зіткнень з солдатами Османської імперії, але заперечує, що це був геноцид. Офіційна Анкара заявляє, що вірмени, як і багато турки, стали жертвами Першої світової війни і громадянської війни в країні.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення