Одна людина загинула і тисячі евакуйовано після вибуху на складі зброї у Шрі-Ланці (відео)

 Reuters

Один солдат загинув і тисячі евакуйовано після пожежі і подальшої серії вибухів на найбільшому у Шрі-Ланці складі боєприпасів.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Вибухи сталися в місті Салава, розташованому за 20 кілометрів від столиці Коломбо.

За словами місцевих жителів, вибухи тривали протягом п'яти годин, їх було чутно на відстані понад 12 кілометрів від місця події.

Наразі невідомо, що спровокувало пожежу. Уряд наказав відділу карного розшуку в місцевій поліції провести розслідування.

У результаті вибухів загинув один солдат, ще один отримав поранення, заявив представник армії Шрі-Ланки. При цьому джерела Рейтер в місцевих лікарнях повідомляють, що ушпиталено щонайменше п'ятьох осіб. За їх словами, солдат помер від втрати крові.

Прадір Коддіпілі, представник Центру ліквідації наслідків стихійних лих Шрі-Ланки заявив, що жителів 5-кілометрового району навколо складу попросили евакуюватися негайно. Раніше тисячі людей евакуювалися через страх перед вибухами. Також перекрито дорогу поблизу складу, яку тисячі працівників використовують для того, щоб дістатися до Коломбо і назад. Уряд наказав закрити всі школи і урядові установи в районі у понеділок.

Представник пожежної служби Коломбо Роїта Фернандо заявила, що пожежникам поки що не вдалося потрапити на територію складу. За її словами, раніше пожежники не стикалися з такими великими пожежами на складах боєприпасів

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення