Пентагон відкриває канал зв'язку з Міноборони РФ по Сирії

 Deutsche Welle

Представники військових відомств США і Росії мають намір провести консультації про свої дії в Сирії проти збройного угруповання "Ісламська держава" (ІГ). Про це повідомив прес-секретар Пентагону Пітер Кук, передає dpa в середу, 30 вересня. За його словами, міністр оборони США Ештон Картер віддав розпорядження "відкрити канал зв'язку з Росією для усунення конфліктних ситуацій".

Ще однією метою спілкування стане підтвердження того, що російська військова активність в Сирії не завадить діям очолюваної США коаліції, яка бореться з ІГ. Подробиці і точний час проведення бесід будуть відомі пізніше, додав Пітер Кук.

Оголошення про військових консультаціях надійшло після зустрічі президентів двох країн Барака Обами і Володимира Путіна під час сесії Генеральної асамблеї ООН в Нью-Йорку. Під час свого виступу на Генасамблеї Путін засудив США за допомогу повстанським угрупованням в Сирії, спробувавши при цьому виправдати свою підтримку сирійського президента Башара Асада. У свою чергу, американська сторона назвала російську позицію "помилкою" і висловила переконання, що Асад не може бути учасником дипломатичного вирішення військового конфлікту в Сирії

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення