Під час конфлікту різко впав на живіт: під Києвом за дивних обставин помер суддя Печерського райсуду (фото)

Поліція Київщини повідомила про смерть одного зі столичних судей в селі Погреби Броварського району. Тіло судді виявлено пізно ввечері 11 вересня.

"На місці події працювали працівники Державного бюро розслідувань, які і будуть проводити розслідування даного кримінального провадження", - повідомили у Відділі комунікації поліції Київської області.

На сайті поліції Київської області не повідомляється прізвище загиблого, проте ЗМІ пишуть про те, що помер суддя Печерського суду Віталій Писанець. Прессекретар поліції Київщини Ірина Прянішнікова у коментарі УНІАН підтвердила, що загинув саме Писанець. Інформація про подію до поліції надійшла близько 23:00.

"Дійсно, він загинув", – зазначила прессекретар поліції Київщини Ірина Прянішнікова.

За даними Obozrevatel, того вечора чоловік відпочивав у будинку знайомого, де за розпиванням спиртного трапився конфлікт. Писанця виявили непритомним у будинку по вулиці Центральній, 6 у Погребах Броварського району. Він належить військовому пенсіонеру у відставці Онопенку П., котрий має недійсне посвідчення адвоката. Зазначається, що у компанії того вечора також відпочивав слідчий Солом'янського РУП ГУНП в м. Києві Хоменко Є. Чоловіки розпивали спиртні напої, згодом між ним і суддею виник раптовий конфлікт, під час якого останній завдав тілесних ушкоджень Хоменку.

Підкреслюється, нібито після цього 53-річний Писанець перечепився через вазу і впав на підлогу. Товариші надавали йому допомогу, але врятувати не змогли. Зрозумівши, що той помер, вони викликали швидку допомогу.

За даними правоохоронців, суддю виявили у вітальні будинку в положенні на животі. На обличчі в ділянці носа й на футболці чоловіка були помітні видимі сліди бурого кольору.

Водночас, слідів насильства на тілі Писанця не було, його відправили на експертизу. Не виключено, що у чоловіка відірвався тромб.

Що відомо про Віталія Писанця

Згідно з даними порталу "Чесно", з 1998 до 2011 року Віталій Анатолійович Писанець був суддею Свердловського міського суду Луганської області (з 2003 року обраний на посаду судді безстроково). В 2011-му його призначили головою цього суду.

22 липня 2012 року невідомі побили Писанця. Він потрапив до лікарні з переломом черепа й сильним крововиливом. Зазначалося, що причиною була його "професійна діяльність".

У 2015 році Писанця указом президента перевели до Печерського райсуду Києва.

Згідно з декларацією судді за 2015 рік, він був зареєстрований у місті Довжанськ Луганської області, але фактично проживав у місті Українка Обухівського району Київщини.

Писанець розглядав резонансну справу – вбивство в Києві у 2016 році журналіста Павла Шеремета. Суддя не раз вирішував залишити під вартою трьох обвинувачених у причетності до злочину – волонтера та медика Яну Дугарь, лікарку Юлію Кузьменко та музиканта Андрія Антоненка.

Адвокати стверджували, що суддя не бере до уваги документи, які надає захист, та хотіли, щоб справу розглядав хтось інший.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення