"Планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни": проти журналіста Юрія Бутусова ДБР розпочало провадження через відео у Facebook (відео)

ДБР планує перевірити законність публікацій на сторінці журналіста Юрія Бутусова.

Про це інформує пресслужба ДБР.

"28 листопада 2021 року журналіст виклав відео, де він здійснює постріли з "Гаубиці Д-20" калібром 152 мм. Він супроводжує свій постріл словами: "по окупантах вогонь". Пізніше Бутусов дописав, що відео було знято дуже давно, і з тренувань, але оприлюднення подібних матеріалів завдає шкоду інформаційній безпеці Української держави та дозволяє представникам держави-агресора посилювати тиск на Україну", - зазначають у Бюро.

Зазначається також, що кримінальне провадження вже відкрили в порядку статті 414 КК України (Порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення) та статті 437 ККУ (Планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни). Будуть перевірені також і можливі посадові порушення тими особами, які допустили цивільного громадянина до відповідного озброєння.

Журналіст у Facebook відреагував на перевірку з боку ДБР.

Нагадаємо, що під час пресконференції президента України Володимира Зеленського між журналістом Юрієм Бутусовим і головою держави дійсно сталося непорозуміння.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення