Подальша доля евакуйованих захисників з "Азовсталі": що говорять про обмін політики Росії та України (відео)

Щонайменше сім автобусів із захисниками Маріуполя виїхали з "Азовсталі" у вівторок. Автобуси супроводжували російські окупанти.

Серед українських військовослужбовців, яких вивезли у цих автобусах, були як поранені, так і не поранені. Їх точна кількість невідома.

Українська сторона каже про обмін у майбутньому захисників Маріуполя на російських військовополонених, тим часом вже сьогодні Держдума РФ має розглянути проєкт ухвали про заборону обміну воїнів "Азову". Військових в Думі називають "нацистськими злочинцями", "неонацистами". Їх звинувачують у воєнних злочинах, насправді скоєних окупаційною армією РФ. Вже 26 травня Верховний суд РФ розгляне справу про визнання полку "Азов" Національної гвардії України терористичною організацією.

"Здача бойовиків нацистського полку "Азов" - це перший крок. Зрозуміло, що обмін буде оголошено колективним Заходом перемогою України", - ось так бачить ситуацію російський депутат Анатолій Вассерман, який виступив з ініціативою заборонити обмін азовців.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр наголосила, що така формула порятунку оборонців Маріуполя була єдиною можливою в нинішніх обставинах, а сама операція з порятунку триває. За її словами, заява, що прозвучала у Держдумі Росії про намір заборонити обмін військових з "Азова", була розрахована на внутрішню пропаганду.

"Заяви російських політиків щодо обміну - це політичні заяви, розраховані на внутрішню пропаганду. Перемовний процес наразі триває. Більше інформації про це сказати не можемо з міркувань безпеки людей та самого процесу", - сказала Маляр.

Як відомо, 16 травня російські ЗМІ повідомили, що Росія домовилась з українськими захисниками з "Азовсталі" про відкриття коридору для поранених бійців у напрямку окупованого Новоазовська (територія "ДНР"). Водночас віце-прем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила, що у понеділок було евакуйовано 52 важкопоранених наших військовослужбовців.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення