Поки у світі знову закривають кордони, італійські медики показали перше зображення Omicron: на фото безліч мутацій

Італійські медики опублікували перше зображення білка нового штаму коронавірусу "Omicron".

Знімок був зроблений у Medicina Multimodale di Laboratorio групою вчених на чолі з Карло Федеріко Перно (Carlo Federico Perno) під безпосереднім наглядом Клаудії Альтері (Claudia Alteri) та у співпраці з Міланським державним університетом.

Як зазначили біологи, на представленому малюнку видно безліч мутацій.

Перша людина, інфікована штамом B. 1.1.529, була виявлена нещодавно в Ботсвані. Йдеться про громадянина ПАР. На поточний день найбільша кількість людей, інфікованих цим варіантом коронавірусу, перебуває в ПАР. Їх налічується 77 осіб. Всі вони проживають на території південноафриканської провінції Гаутенг, де розташовані столиця країни Преторія і мегаполіс Йоганнесбург. Ще чотири випадки захворювання, викликаного B. 1.1.529, виявлені в Ботсвані, один — в Гонконзі. Тим часом місцеві фахівці вважають, що носіїв нового штаму в ПАР більше, адже він має високу активність і здатний швидше проникати в людський організм.

Які країни вже закрили кордони через "Омікрон"

Вчора влада Німеччини та Італії заявила про перші виявлені випадки нового штаму коронавірусу "Омікрон". Напередодні випадки зараження зафіксували і у Великій Британії. Інфіковані також нещодавно повернулися із Південної Африки. Новий штам також виявили у Чехії, Бельгії, Ізраїлі та Гонконгу.

Франція однією з перших закрила свої кордони для тих, хто прибуває з півдня Африки через нову мутацію коронавірусу.

У свою чергу Австралія запровадила 14-денний карантин для людей, які побували в Африці за останні два тижні.

В Ізраїлі ще вчора затвердили нові обмеження, щоб запобігти поширенню ковід-варіанту "Омікрон". Іноземним громадянам заборонено в’їзд до Ізраїлю на 14 днів, якщо вони не отримають спеціальний дозвіл від урядової комісії. Крім того, ізраїльтянам, які повертаються з "червоних" країн, доведеться перебувати на карантині у визначених державних готелях, поки вони не отримають негативний результат тесту на вірус.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення