Померла найстаріша людина в світі: 118-річна черниця любила шоколад і щодня випивала келих вина (фото)

 Reuters

У Франції у будинку для людей похилого віку уві сні померла найстаріша людина світу – 118-річна черниця сестра Андре. Вона не дожила до свого 119-річчя всього кілька тижнів.

Жінка народилася 11 лютого 1904 року. Справжнє ім'я француженки Люсіль Рандон, утім, вступивши до католицького благодійного ордену в 1944 році, вона взяла ім'я сестри Андре.

Люсіль Рандон працювала гувернанткою і репетиторкою. А у 1944-му у віці 40 років пішла у монастир. У будинку престарілих Сент-Катрін-Лабуре жінка проживала з 1979 року, а з 2009-го – у будинку Тулона.

Сестра Андре в 1920-ті роки

Хоча наприкінці свого життя сестра Андре ледь не втратила зір і була прикута до інвалідного візка, вона продовжувала піклуватися про інших людей похилого віку - часто набагато молодший за себе.

У квітні минулого року сестра Андре сказала журналістам:

"Люди кажуть, що робота вбиває, в моєму випадку робота підтримувала життя, я продовжувала працювати до 108 років".

У тому ж інтерв'ю вона сказала, що на небі, звісно, їй буде краще, але вона не відмовляє собі у земних задоволеннях. Наприклад, що вона любить шоколад і щодня випиває келих вина.

Минулого року Рандон пережила масштабний спалах коронавірусу у пансіонаті. Тоді Covid-19 забрав життя 10 інших мешканців. Захворювання у жінки проходило безсимптомно.

Довгий час сестру Андре вважали найстарішою європейкою, однак після смерті 119-річної японки Кане Танака минулого року вона залишилася найстарішою людиною у світі. Історичний рекорд довголіття належить француженці Жанні Кальман, яка померла 1997 року у віці 122 років.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення