"Помру без чужої крові на руках": у Росії повісився 20-річний строковик, щоб не воювати в Україні (фото)

У Росії 20-річний строковик Сергій Гридін наклав на себе руки через те, що його планували відправити на війну в Україну.

Як пише російський Telegram-канал "Мобілізація. Новини. Що робити?", 10 лютого Сергія знайшли повішеним на ремені, який він зачепив за металеві сходи водонапірної башти. При ньому була передсмертна записка, в якій він написав:

"Я не хочу підкорятися людям, які не вселяють нічого, крім страху і відрази. Зламати мене вам не вдалося і вже не вдасться... Я вирішив померти тут, на рідній землі, без чужої крові на руках".

Сослуживці Гридіна встигли сфотографувати записку, перш ніж командири її відібрали. Пізніше виявилося, що у матеріалах перевірки записка відсутня.

У записці солдат зазначив, що попросив командира залишити його в частині, після чого той разом з сержантами почали над ним знущатися.

"Описувати ці знущання, які здійснювали наді мною ці тварини, я не хочу і не буду, але жити з цим не можу", - написав Грідін.

Інтернет-журнал "7x7" зв’язався з двома близькими родичками хлопця. Обидві підтвердили, що почерк схожий на його. Кажуть, що військові жодним чином не пояснили причини самогубства і не сказали про записку. На тілі хлопця були сліди побиття. Це, за словами родичок померлого, не було вказано у свідоцтві про смерть.

Перед самогубством хлопець написав, що його "вписали у ротацію на Україну", звідки живим з його роти ще ніхто не повертався. Воювати хлопець не хотів, за словами товаришів по службі, він був дуже миролюбним.

Відомо, що Грідін був родом з міста Печора у Комі, служив у другій понтонній роті військової частини № 11361, яка дислокується в селищі Нахабіно в Красногорському районі Підмосков'я.

"Після нового року він нам дзвонив і говорив, що його хочуть відправити в Україну. Але потім він зробив вигляд, що це жарт. І як зараз ми зрозуміли, це, можливо, був не жарт", - розповіла сестра Грідіна, пише Telegram-канал "7×7".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення