Понад тисячу полонених з "Азовсталі" відправили до Росії, - росЗМІ

Понад тисячу українських військовополонених із захопленого військами РФ заводу "Азовсталь" у Маріуполі доставлено до Росії "для проведення слідчих дій". Про це повідомило російське державне агентство новин ТАСС з посиланням на джерело в правоохоронних органах РФ.

За його даними, зараз із захисниками "Азовсталі" "щільно працюють правоохоронні органи".

Як повідомляється, понад сто людей можуть перебувати в Москві, зокрема "іноземці які здалися в Маріуполі". Крім того, найближчим часом до Росії "після проведення очних ставок" планують відправити ще частину українських військовополонених, додало джерело. Офіційного підтвердження цієї інформації наразі немає.

Нагадаємо, захисники "Азовсталі" героїчно тримали оборону близько двох місяців, відволікаючи на себе сили противника і не даючи йому рухатись на інші напрямки. Російські окупанти знищували "Азовсталь", випускаючи по території комбінату ракети, і скидаючи бомби, стріляючи з артилерії та танків, при цьому проводячи наземні атаки та штурми.

Як повідомив президент Володимир Зеленський, російські військові взяли в полон понад 2,5 тисячі українських бійців з Маріупольського заводу "Азовсталь".

Також читайте: Подальша доля евакуйованих захисників з "Азовсталі": що говорять про обмін політики Росії та України (відео).

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення