Порошенко заручився підтримкою щодо Криму та Донбасу від країн ЕС на зустрічі в ООН

Переговори у двосторонньому форматі Президента України Петра Порошенко з Прем’єр-міністром Великої Британії Девідом Кемероном та Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, а також коротка зустріч з Президентом Франції Франсуа Олландом були присвячені обговоренню безпекової ситуації та координації дій. Про це повідомляє офіційний сайт Президента Ураїни.

«Ми отримали запевнення в тому, що питання Сирії не може бути змішано з питанням України, сказав Президент. Вимоги щодо деескалації конфлікту, щодо виведення російських військ з окупованої території Донбасу і щодо звільнення Криму окремо піднімалися на всіх зустрічах», - повідомив Петро Порошенко.За словами Президента, під час переговорів було скоординовано позицію перед зустріччю у «Нормандському форматі», яка відбудеться 2 жовтня в Парижі. Окремо було обговорено питання розширення економічної співпраці та реструктуризації боргу, зазначив Глава держави.

Відповідаючи на питання, чи обговорювалось питання виборів на Донбасі, Президент зазначив, що позиція залишається незмінною - вибори створюють серйозну небезпеку Мінському процесу.
Щодо питання про право вето постійних членів Ради Безпеки ООН, то, за словами Глави держави, ця можливість зараз широко обговорюється в рамках Генеральної Асамблеї. Президент наголосив: «Мова не йде про те щоб, позбавити права вето. Йдеться про те, щоб були накладені певні обмеження щодо застосування права вето у питанні, коли йдеться про масову загибель людей. Фактично право вето зараз означає певну ліцензію на вбивство». За словами Петра Порошенка, коло держав, які відкрито підтримують цю позицію, збільшується.
Президент висловив впевненість в тому, що всі постійні члени Ради Безпеки ООН, крім Росії, погодяться з тим, щоб в таких випадках, як анексія Криму або збиття літака MH-17, право вето не могло застосовуватись.



Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення