Причетний до резонансного вбивства журналіста під час Майдану отримав умовний термін

 УНН

Шевченківський районний суд Києва засудив до чотирьох років позбавлення волі умовно лідера групи "тітушок" Юрія Крисіна за причетність до вбивства журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія в лютому 2014 року.

Веремій В'ячеслав Васильович

Як встановив суд, 17 лютого 2014 року уродженець Горлівки Донецької області Юрій Крисін за грошову винагороду в розмірі 20 тисяч дол погодився зібрати групу "тітушок" для протидії учасникам Евромайдана.

18 лютого 2014 року Крисін і його підлеглі зібралися на Михайлівській площі в Києві для блокування і побиття активістів. В той день близько 21:00 вони з допомогою гранати зупинили автомобіль, в якому їхав В'ячеслав Веремій, витягли його з машини, а потім побили бітами. Після цього один із зловмисників вистрілив у журналіста, який через деякий час помер в лікарні.

Крисін під час судового засідання зізнався в хуліганстві і нанесенні тілесних ушкоджень, але заперечує умисне вбивство Веремія.

Суд кваліфікував дії Крисіна за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) КК України. У той же час суд врахував пом'якшуючі обставини, а саме наявність у обвинуваченого двох малолітніх дітей і його каяття. Крисін був засуджений до чотирьох років в'язниці умовно, тобто звільнений від покарання з випробувальним терміном у два роки. Також Крисін зобов'язаний відшкодувати судові витрати в розмірі 12284 грн.

Рішення суду присутні у залі зустріли криками "Ганьба", сам Крисін втік від журналістів.

Дружина Веремія заявила, що суд вказав неправдиву інформацію у вироку, зокрема назвав Крисіна несудимим, в той час як він вже був двічі засуджений за хуліганство і побиття громадян.

Раніше підозрюваного у вбивстві київського журналіста Веремія відпустили на свободу, знявши електронний браслет.

Народився і все життя прожив у Києві. У 2003 році закінчив Інститут журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Після навчання в університеті почав працювати журналістом. Від 2005 і до закриття газети у 2011 році — журналіст видання «Газета по-киевски», де працював кореспондентом міських новин, зокрема, провів журналістське розслідування щодо будівництва резиденції Віктора Януковича «Межигір'я». Потому протягом півтора року, з жовтня 2011 до лютого 2013, працював на сайті Обозреватель, підготував 575 статей. Паралельно з роботою в «Обозреватель» дописував на сайт «Ukrainian iPhone», був редактором однієї з рубрик. На початку 2013 року перейшов на роботу в газету «Сегодня», і вже за кілька тижнів пішов звідти до редакції газети «Вести», яка тоді щойно відкрилася. За даними самої газети, у «Вестях» він був одним з провідних журналістів видання, писав на гострі соціальні теми, проводив журналістські розслідування.

Колеги-журналісти згадують Веремія як відкриту, добру людину, яка завжди готова прийти на допомогу.

Працюючи в «Газета по-киевски», В'ячеслав одружився з коректором цієї газети Світланою Кирилаш, у грудні 2009 в них народився син Максим.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення