"Привітали" з Днем хрещення Київської Русі: 25 ракет з Білорусі атакували Чернігівщину та Київщину (відео прильотів)

Сьогодні рано-вранці Білорусь "привітала" Україну з Днем української державності. За годину з аеродрому в Зябровці, що під Гомелем, по території України було випущено близько 25 ракет. Про це повідомляє моніторингова група Беларускі Гаюн.

"Загалом з 05:23 до 06:29 було запущено близько 25 ракет", - йдеться у повідомленні.

На карті та сама Зябровка, з якої йшов масовий запуск ракет. Вибухи пролунали на Київщині у Вишгородському районі та на Чернігівщині.

Очільник Київської ОВА Олексій Кулеба повідомив, що у Вишгородському районі на Київщині російські військові влучили в об’єкт інфраструктури. Інформація щодо жертв уточнюється.

Начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов опублікував фото наслідків "прильотів".

У місцевих телеграм-каналах повідомили, що вибухи у Вишгородському районі - це "наслідки" нічного обстрілу ракетами. Там детонують боєприпаси. На місці подій працює ДСНС та інші служби. У соцмережах з’явились відео вибухів. Після ракетного удару у Вишгороді почалась сильна пожежа.

"Більше 10 прильотів по території Чернігівської області. Зараз не буду казати де, з міркувань безпеки. Інформація щодо жертв та руйнувань уточняється, це зараз не можу коментувати", - повідомляє голова обласної ОВА В'ячеслав Чаус.

Голова ОВА уточнив, що попередьно є інформація про влучання біля селища Гончарівського, працювала наша ППО. Ракети влучили в лісовий масив, повідомили в ОК "Північ".

Він також додає, що ситуація на кордоні контрольована, є обстріли прикордоння - вони такі самі, як були останні кілька місяців.

Беларускі Гаюн опублікував фотографії, на які потрапили запуски ракет з аеродрому Зябровки. Там все ще існує до 10 одиниць зенітних ракетних систем S-300/400 і, ймовірно, щонайменше 2 оперативних-тактичних ракетних систем Іскандер.

"Якщо припустити, що всі запуски були з Іскандера OTRK, то щонайменше 6 таких комплексів повинні бути на аеродромі. Для цього потрібні або детальні супутникові знімки високої якості (рівні Максара), або дані із Землі, які могли б спостерігати за рухом російських підрозділів по дорогах Білорусі", - пояснили у моніторинговій групі.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення