"Путін - х**ло, ми маємо чинити опір так люто, як ніколи": ОМОНівці по всій РФ готують щити та кийки на сьогоднішній вечір

У Росії затримують протестуючих, які вийшли на мітинги проти мобілізації на війну в Україну. Тим часом прокуратура Москви погрожує посадити на 15 років протестувальників, які вийшли і мають намір вийти на протести проти мобілізації.

Насправді, мітингами це важко назвати. Коректніше акціями проти мобілізації, адже вони малочисельні. Силовики легко і швидко розгоняють або арештовують протестувальників і по черзі заганяють в автозаки в Іркутську, Улан-Уде, Хабаровську, Томську, Красноярську, Новосибірську та інших містах.

Тим часом поліцейських у Москві викликали по тривозі через можливий антивоєнний мітинг. Усі співробітники повинні бути в касках, зі щитами та кийками. Уся справа в тому, що російський правозахисний рух "Весна" закликав росіян сьогодні виходити на протести проти мобілізації о 19:00 на центральні площі міст. Цей молодіжний рух оголосив про всеросійську акцію протесту проти мобілізації під гаслом "Ні могилізації".

У списку міст-учасників, активісти яких вже висловили бажання вийти на акції протесту, десятки російських міст.

"Ми вважаємо, що Путін перетнув останню межу. Він поставив на кін всю Росію та життя всіх її громадян. Ми маємо чинити опір так люто, як ніколи. Виходьте на акції протесту по всій Росії!", - закликали у правозахисному русі "Весна".

У соцмережах з’являються фото та відео затримань.

У столиці Бурятії зібралося лише кілька десятків людей із плакатами.

"Наші чоловіки та батьки не хочуть вбивати інших чоловіків та батьків", "Ні мобілізації", "Ні війні", "Ні могілізації", - написали протестувальники в Улан-Уде.

Повідомляється, що поліція спробувала затримати дівчину, але люди її відстояли.

Що цікаво, мобілізовані росіяни втратять роботу. Це офіційна відповідь Міноборони РФ на питання ЗМІ. Утім голова комітету Держдуми з оборони Андрій Картаполов попередив, що мобілізовані росіяни продовжать платити іпотеку.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення