Росія масово випустила ракети по українським містам, ППО вдалось багато відбити: подробиці та відео

Сьогодні після опівдня російські загарбники намагались масово атакувати ракетами українські міста. Станом на обідній час карта повітряних тривог по Україні була майже вся червона. На щастя, ворожі атаки вдалось відбити силам нашої протиповітряної оборони.

"У проміжку часу з 12.20 по 13.20 Повітряні Сили Збройних Сил України збили одразу три крилаті ракети (імовірно "Калібр"), запущені по території України з акваторії Чорного моря", - повідомили у Командуванні Повітряних Сил ЗСУ.

Ворожі ракети наші сили ППО збили на Львівщині, Хмельниччині, Тернопільщині та Чернігівщині.

Відомо, що над Золочевом Львівської області наші сили ППО збили ракету, пошкоджень зазнав об'єкт інфраструктури. Голова Львівської ОВА Максим Козицький поінформував, що уламки російської ракети впали на цегельню, унаслідок чого постраждали четверо людей, у тому числі одна дитина. Також вибуховою хвилею пошкоджено будівлі школи та кафе.

Над Тернопільщиною також збили кілька ворожих ракет. Про це повідомив голова Тернопільської ОВА Володимир Труш. За попередньою інформацією, жертв і руйнувань немає.

У свою чергу мер Тернополя Сергій Надал наголосив, що навіть перехоплена ракета нашими силами ППО змінює свою траєкторію і несе загрозу.

"Якщо ви побачили уламки збитої ракети, не підходьте близько і не торкайтеся. Одразу викликайте поліцію і рятувальників", - зазначив міський голова.

Сили ППО збили ворожу ракету також і над Хмельниччиною. Два вибухи прогриміли в районі Теофіполя.

"Уламки впали в полі. Попередньо - жертв та руйнувань немає. Інформація уточнюється", - повідомив очільник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.

Також було чутно вибухи на півночі Київщини. За наявною інформацією, це сили ППО в Чернігівській області збили ракету - майже на межі з Київською областю.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення