Росія в Сирії використовує некеровані бомби, які призводять до жертв серед мирного населення - BBC

 BBC

Сирійські активісти повідомляють про нові авіаудари російської авіації на північному заході Сирії, інформує BBC

За свідченням Сирійської спостережної ради з прав людини, ударів завдали по провінціях Хама та Ідліб, і вони супроводжувались наземною операцією сирійський урядових сил. Місцеве телебачення повідомило про російські авіаудари по позиціях джихадистів в Алеппо. Крім того, повідомляється про масований артилерійський обстріл, який вели по чотирьох позиціях бойовиків "Ісламської держави". За даними сирійських активістів, удари проводили "сили влади".

"Вперше авіаудари супроводжувались наземними боями між силами режиму та повстанцями, озброєною сирійською опозицією", - сказав директор Сирійської спостережної ради з прав людини Абдель Рахман, який перебуває у Британії. Минулого тижня Росія почала військову кампанію в Сирії. Москва запевняє, що ціллю авіаударів є джихадистське угрупування "Ісламська держава".

Як передає ВВС, джерела в британських військових колах із посиланням на дані розвідки стверджують, що лише "незначна" кількість російських авіаударів – приблизно один із 20 – спрямовані проти ІД. Крім того, за їхньою інформацією, Росія використовує некеровані бомби, застосування яких може призвести до жертв серед мирного населення.

Дані розвідки підтверджують побоювання британського уряду про те, що насправді Росія допомагає закріпити становище сирійського президента Башара Асада. Представники міноборони Росії, як очікується, проведуть нові перемовини з американськими військовими про координацію дій в Сирії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення