Росіяни сіють смуту і зневіру на окупованих територіях Запоріжжя, людям приходять панічні SMS (фото)

Російські загарбники розсилають жителям Запорізької області, які знаходяться під окупацією, фейкові повідомлення про припинення роботи мобільних операторів. У Держспецзв'язку наголосили, що Україна не відключає й не відключатиме українців від зв’язку.

"Шановний абонент! За рішенням РНБО українські оператори припиняють надання послуг зв’язку на території Запорізької області. Приносимо свої вибачення. Бережіть себе. Слава Україні", - такі SMS від окупантів отримують українці на Запоріжжі.

Такі фейкові повідомлення є частиною інформаційної війни, одна з цілей котрої зародити недовіру до керівництва держави та зневіру до майбутньої перемоги України у війні з Росією.

"Мета ворогів зрозуміла – позбавити громадян можливості отримувати правдиву інформацію, залишивши єдиним можливим джерелом російську пропаганду, обірвати зв’язок із рідними, щоб збільшити панічні настрої та звинуватити українську владу в тому, що вона відмовилася від своїх громадян", - пояснили у Держспецзв'язку.

Наразі майже 60% території регіону тимчасово окупували російські війська, на частині територій продовжуються бої. Про це голова обласної військової адміністрації Олександр Старух поінформував президента Володимира Зеленського під час його візиту до Запоріжжя. 77 населених пунктів Запорізької області знеструмлено через бойові дії. Окупанти зруйнували 2701 об'єкт інфраструктури, з яких на сьогодні відновлено майже 700.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення