СБУ викрила групу осіб, які постачали медикаменти і косметику в "ДНР": вилучено товару на 2,7 млн грн

СБУ викрила і блокувала схему із постачання лікарських засобів терористам "ДНР". Зловмисники використовували механізм "перерваного транзиту" - коли вантаж ніби призначено для Грузії, а насправді постачається на тимчасово окуповані території. Про це розповіли у пресцентрі СБУ.

"У межах кримінального провадження співробітники СБУ провели низку обшуків за місцями діяльності зловмисників. На території Дніпропетровської та Харківської областей вилучено: 1 тонну лікарських засобів загальною вартістю 1,9 млн грн, 18 тонн косметичних виробів вартістю 800 тис. грн, товарно-супровідні документи щодо зовнішньо-економічної діяльності", - йдеться у повідомленні.

За офіційними товаро-супровідними документами, які подавались організаторами схеми до митних органів, лікарські засоби мали прямувати на адресу фіктивних компаній, зареєстрованих у Республіці Грузія, які нібито виступали покупцями-одержувачами вказаних ТМЦ.

Оперативники встановили, що організували вказану оборудку мешканці Дніпропетровської області. Зловмисники вивозили медикаменти через митні пости на Східній Україні.

Наразі учасникам схеми готується повідомлення про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (сприяння терористичній організації). Проводяться слідчо-оперативні заходи для визначення всіх учасників протиправного механізму.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення