Скандал у КПІ через порнографію і булінг: другокурсника, який встановив у жіночому душі відеокамеру, захищають

У гуртожитку Київського політехнічного інституту студент другого курсу встановив відеокамеру у жіночому душі. Наразі проводиться досудове розслідування, повідомили у поліції Києва.

"До поліції Києва надійшло повідомлення про те, що у душовій кімнаті гуртожитку одного зі столичних вузів на вулиці Металістів виявили відеокамеру. За вказаною адресою виїхала слідчо-оперативна група Солом’янського управління поліції для встановлення усіх обставин даного інциденту. Прибувши на місце події, правоохоронці оглянули приміщення, у результаті чого виявили та вилучили камеру відеофіксації. Окрім цього поліцейські відібрали заяви від мешканок гуртожитку та допитали їх в якості потерпілих", - йдеться у повідомленні.

Як виявилось, камеру знайшли ще 28 жовтня. За цей час студент встиг записати кілька відео. На ситуацію відреагувала народна депутатка від фракції партії "Голос" Інна Совсун. Вона розповіла, що на захист хлопця стала комендантка гуртожитку.

"Комендантка стверджує, що всі мають переглянути свої вчинки. На її думку, вимагати покарання для порушника — це булінг, звинувачує студенток, що вони більше цікавляться матеріальною компенсацією, ніж покаранням, шантажує, що притягатиме до відповідальності за куріння", - написала депутатка.

Совсун наголосила, що вчинок студента є порушенням недоторканності приватного життя, що передбачається статтею 8 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод, яка закріплює право на повагу до приватності, а також статті 32 Конституції, яка захищає особисте життя.

"Невідомо, на які сайти ці записи пішли, і чи були дівчата повнолітніми. Студента мають як мінімум відрахувати. Адміністрація має вибачитися перед студентками за те, що таке в принципі стало можливим. Співчуваю дівчатам і бажаю якомога скоріше оговтатися після цієї історії", - каже депутатка.

Вона також пообіцяла відправити депутатське звернення, щоб добитися розслідування, зокрема, щодо дій комендантки гуртожитку.

Інна Совсун також наголошує, що українське законодавство недосконале.

"Є стаття 301, порушника можна покарати за виготовлення порнографічних матеріалів, але потрібно довести мету збуту чи розповсюдження. Її складно встановити, якщо, наприклад, пристрій знайшли до того, як відео з нього злили. Дуже часто цю статтю використовує поліція, щоб шантажувати громадян і вимагати гроші за їхнє домашнє відео, зняте добровільно. А потім переможно звітувати, скільки годин чужого пopнoвiдео поліція переглянула за наші податки. Як бачите, у випадку реальної небезпеки ця стаття допомагає мало", - резюмувала політик.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення