Скандал з доповіддю про тортури в Україні: журналіст вказав на незручну правду

 Апостроф

Український журналіст Богдан Кутєпов закликав українців визнати припущені помилки у ході війни на Донбасі і публічно за них вибачитися.

"Ось доповідь Amnesty International та Human Rights Watch. Цея доповідь незручна. Це і є та "незручна правда". Таку правду незручно показувати, наприклад, по ТСН. Бо вони своїми пафосними сюжетами про героїчних воїнів доводять, що треба боротися з пропагандою анти-пропагандою. Але це не так. З пропагандою треба боротися правдою, іноді навіть незручною для нас. Знаєте, чому так багато людей не вірили, коли наші рік тому говорили "це не наша артилерія обстрілювала цивільних"? Тому що іноді люди самі бачили, хто конкретно обстрілював. І навіть коли ми не обстрілювали, вже мало хто вірив заявам", - пише журналіст.

"Так от, коли ізраїльська армія потрапляє в будинок десь в секторі Ґаза, вони скликають прес-конференцію, на якій публічно вибачаються, оголошують траур, ставлять родичів в чергу на компенсацію. Зате коли наступного разу палестинці заявляють, що в будинок потрапив снаряд Ізраїлю, а вони це спростовують, - то вірять Ізраїлю. Тому що коли Ізраїль дійсно винен, він це визнає, а не включає режим "прес-центр АТО спростовує". Треба вміти визнавати власні помилки", - пояснює журналіст.

"Ось зараз ми просто опублікували звіт, опублікований, правда, не простими, а визнаними усім світом правозахисними організаціями. У звіті сказано, що є факти - ви чуєте, не домисли, а свідчення конкретних людей - що катують і там, і там. І що, як ви думаєте, зроблять нойнеці, духлії, іванови, грегдевіси, батяри та інші ботоводи? Вони піднімуть всіх своїх ботів, і плач та скрегіт зубів розійдеться по всіх фейсбуках: "Громадське розганяє зраду! Громадське не за наших!" Вибачте, але Громадське за правду. Якою б неприємною вона не була", - продовжує він.

"За таку правду виступав Павло Шеремет. Справжню, а не вибіркову. І не думайте, що, убивши Пашу, ви когось залякали. І ось вам, покидькам, міцний український фалос! На місце Паші прийдуть два принципових правдоборці. Нас більше, ніж "їх". Правду не вбити. Приємна вона чи неприємна - правда стане всім відома", - резюмує Кутєпов.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення