США припиняють евакуацію афганців через кір, ще 44 людини перевіряють на звʼязок із терористами

 Бабельthe

США на певний час зупинили евакуацію громадян Афганістану, оскільки після прибуття в Штати у чотирьох афганців виявили кір. Про це у п'ятницю, 10 вересня, повідомила речниця Білого дому Джен Псакі, пише Fox News.

Евакуаційні рейси в США тимчасово припинені на вимогу Центру з контролю і профілактики захворювань. Афганістан посідає сьоме місце в світі за кількістю випадків кору.

Хворих афганців помістили на карантин, а на авіабазах у Катарі та Німеччині перевіряють всіх біженців. Лише на військовій базі США Рамштайн у ФРН перебувають близько 10 тисяч евакуйованих. Всіх афганців, які прибувають до країни, зобов'язали робити щеплення від хвороби.

Крім цього, 44 афганців, евакуйованих в США, перевіряє Департамент внутрішньої безпеки, пише "Радіо Свобода". За даними відомства, вони можуть становити потенційну загрозу нацбезпеці і проходять перевірку на звʼязок із терористами.

Частину людей, які викликали підозри, відправили на транзитні бази в Європі та на Близькому Сході або після додаткових перевірок відпустили. У списках є 16 афганців, які не отримали дозволу на в’їзд до США і залишаються за кордоном у транзитних центрах.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення