Судоми і ШВЛ: на Одещині під час кесаревого розтину померли жінка та її ненароджена дитина

 Думская

В Одеській області в операційній Татарбунарської міськлікарні померли 41-річна жінка та її ненароджена дитина.

Жінку привезли на 7 місяці вагітності з невстановленою інфекцією, грипом та двосторонньою пневмонією. Під час кесаревого розтину жінка та її дитина померли. Пологи були передчасними, дитині було лише 30 тижнів.

Тіла відправили на судово-медичну експертизу, причина смерті встановлюється.

Стали відомі подробиці вчорашньої загибелі породіллі та дитини в Татарбунарській багатопрофільній міській лікарні Одеської області.

Генеральний директор медичного закладу Олександр Карпенко розповів кореспонденту, що швидка доправила 41-річну жінку, яка перебувала на п'ятому місяці вагітності, рано вранці 15 лютого.

У неї була висока температура, слабкість, ломота — вочевидь, якась респіраторна вірусна інфекція, що спричинила двостороннє запалення легенів. Через деякий час стан породіллі погіршився. Сатурація впала до 80, з'явилася задишка.

Пацієнтку перевели в реанімацію, підключили до апарату штучної вентиляції легень. У цей момент почалися судоми. Крім того, медики зафіксували падіння пульсу в плода. Було вирішено терміново зробити кесарів розтин. На жаль, через 20 хвилин після операції в нещасної зупинилося серце. Дитина померла ще раніше.

"На цьому терміні вагітності плід повністю залежить від стану матері. Врятувати його при всьому бажанні ми не могли, як і жінку", — каже керівник лікарні.

Попередня причина смерті вагітної — обширна тромбоемболія легеневої артерії, проте точно все встановлять фахівці. Призначено розслідування.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення