Так є COVID чи немає: чому нардепи забрали гроші з Фонду по боротьбі з коронавірусом на ремонт доріг

Верховна Рада не може визначитися, що для українців важливіше - дороги або боротьба з коронавірусом. Прийнявши законопроєкт №3590, нардепи перекроїли Держбюджет-2020 року, і частина грошей з Фонду по боротьбі з COVID-19 піде на ремонт доріг. Про це пише на своїй сторінці у Facebook автор та ведучий програми «Надзвичайні новини» Костянтин Стогній.

«За фактом виходить, що влада нас залякує смертельною епідемією і переконує, що для боротьби з нею потрібен спеціальний Фонд. Його наповнюють грошима платників податків. І тут же кажуть - гроші з Фонду медикам і хворим вже не потрібні, направимо їх на щось інше. Так, а як же смертельна епідемія?!», - зазначає Стогній.

Журналіст додає, що таке рішення парламент прийняв на тлі того, що реанімація Олександрівської лікарні вже не може приймати нових хворих та на тлі того, що мер Києва Віталій Кличко знову погрожує посилити карантин.

«А де ті мільярди, які йдуть на дороги, закладені в кожен літр палива? Кожен автомобіліст з кожного купленого літра на АЗС оплачує ремонт дороги! Де це?! Чому депутати перед тим, як тягнути свої шкодливі пальчики до кнопок голосування, не запитали про це? Не знали? Або тупо беруть участь в пограбуванні народу? Тоді вони співучасники!», - констатує журналіст.

Сьогодні політолог Віктор Таран заявив, що анонсована президентом Володимиром Зеленський програма "великого будівництва доріг може завершитись великим нічим".

«Незахищені видатки станом на 1 червня профінансовано лише на третину - державою оплачено тільки 19,4 млрд грн, при плані на цей період в 65,8 млрд грн», - пише Таран на власній сторінці у Facebook і пояснює, що до незахищених видатків, які зараз не фінансуються, належать, передусім, капітальні видатки. Наприклад, на будівництво доріг.

Політолог наголошує, що навіть закладений в бюджет план по капітальних видатках фінансується несуттєво, і в цих умовах депутати планують виділити додатково 35 млрд на будівництво доріг.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення