Троє дітей провалились під лід: одна замерзла на смерть у крижаній воді, ще дві у лікарні в критичному стані (фото)

У Волинській області у місті Нововолинську троє хлопців провалились під лід на місцевому кар'єрі. Унаслідок інциденту 15-річний підліток потонув, реанімувати його не вдалося. Інших двох постраждалих хлопців рятувальники витягнули з води, їх доправили до лікарні з переохолодженням. До медзакладу потрапили також двоє працівників ДСНС, тому що через брак часу вони попливли за дітьми самотужки, а не на човні, відтак отримали переохолодження.

Нещасний випадок стався близько 14:00 у вівторок, 3 січня, повідомляє пресслужба ДСНС України. Троє хлопців вийшли на лід на кар'єрі і пройшли близько 25 метрів від берега, коли крига під ними провалилася.

На місце виїхали рятувальники п'ятої пожежної частини. Вони поповзом по кризі дістались до одного з хлопчиків, подали йому штурмову драбину. Дитина вхопилась за драбину, але крига провалилась і двоє рятувальників також опинились у воді. Надзвичайники витягнули своїх колег з води на берег мотузкою з рятувальним кругом.

"Дитина у крижаній воді трималась за драбину і дочекалась на допомогу. Рятувальники знову дістались до неї уже майже вплав, ламаючи кригу. Обхопивши хлопчика та тримаючись за рятувальний круг, рятувальник тримав дитину, а його колеги витягнули їх обох на берег. Для порятунку двох інших хлопчиків рятувальники йшли спочатку по льоду поповзом, а коли лід провалювався, то діставались вплав", – розповіли в ДСНС Волині.

Унаслідок інциденту 15-річний підліток від переохолодження загинув: його доправили до берега вже без ознак життя. Двох дітей віком 10-12 років госпіталізовано до лікарні. Двох рятувальників також шпиталізували з переохолодженням. Всього у рятувальній операції були задіяні п'ятеро працівників ДСНС.

Попередньо справу кваліфікують за ч.1 ст. 115 ККУ з приміткою "нещасний випадок".

Станом на ранок 4 січня у пресслужбі рятувальників повідомили, що стан двох врятованих дітей залишається критичним. Хлопці далі перебувають у лікарні, пише zaxid.net. Водночас стан двох рятувальників, яких госпіталізували з переохолодженням, стабілізувався.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення