У Авакова не знають, хто така Тетяна Чорновол, для якої міністр легалізував "Калашникова" (фото, відео)

У Нацполіції і МВС відмовилися надати інформацію про автомат АК-74, який з'явився в руках у екснардепа Тетяни Чорновол в серії провокаційних відео в червоній сукні.

Як відомо, раніше Чорновол заявила, що відвернула увагу охорони міністра внутрішніх справ Арсена Авакова за допомогою сина, щоб пронести до нього в кабінет заряджений автомат. За словами Чорновол, вона попросила Авакова легалізувати подарований їй її покійним чоловіком автомат і міністр пішов їй назустріч.

У Департаменті превентивної діяльності Нацполіціі свою відмову аргументували тим, що не знають, хто така Тетяна Чорновол.

Першою причиною, на думку представників Нацполіції, є той факт, що в редакційному запиті "були відсутні необхідні дані, які дають можливість ідентифікувати фізичну особу, стосовно якої робиться запит...". Однак, в самому тексті редакційної запиту було чітко сказано, що запитувана інформація стосується екснардепа Тетяни Чорновол. Як показує пошук на офіційному порталі Верховної Ради України, парламентарій з даними "Тетяна Чорновол" була унікальною персоною за всі скликання ВРУ.

Крім того, у відповіді на редакційний запит в Нацполіції відмовилися надавати інформацію про можливе правомірне володіння Чорновол бойовою автоматичною зброєю, пославшись на законодавчі положення про захист персональних дачних фізичної особи.

Раніше "Українські новини" повідомляли, що Міністерство внутрішніх справ не змогло у встановлений 5-денний термін надати копії документів, які обґрунтовують володіння колишнім депутатом Верховної Ради Тетяною Чорновол (фракція "Народний фронт") нагородною вогнепальною зброєю АК74М 5.45. Тоді міністерство взяло передбачену законодавством відстрочку.

Перше відео, яке екснардеп Чорновол записала з автоматом в руках

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення