У горах Туреччини одеситка Яна Кривошея впала у 150-метрову ущелину: нові подробиці (відео)

У Туреччині знайшли тіло зниклої альпіністки з Одеси Яни Кривошеї, яка піднялася на гору Геїк Сіврісі на висоту 1715 в Анталії і про яку не чули протягом 26 днів.

Брат Яни В'ячеслав повідомив, що тіло було знайдено в ущелині 28 травня під час повітряного сканування розвідувальним літаком жандармерії. Ущелину не було видно рятувальникам - видимість вниз була дуже обмеженою, дрон просто не міг залетіти в ущелину. Також це місце облітали гелікоптери, які теж нічого не побачили. Тіло зміг зафіксувати лише військовий літак з оптикою. Швидше за все, смерть настала миттєво, тому що стіна, з якої зірвалася альпіністка, приблизно 100-150 метрів.

"Телефон був при Яні. З приводу того, що сталося на горі: поліція поки не видала офіційну версію, але за нашими припущенням сталося наступне. 2 травня Яна в 11:15 була на вершині, там вона зробила фото і приблизно в 12 вона почала спуск. На спуску вона спочатку йшла по маршруту, але потім збилася, взяла правіше, ніж треба, і вийшла на помилкове ребро. Через якийсь час вона зрозуміла, що йде не по маршруту (в цей момент вона звірялася з картами), і вирішила не повертатися на вершину, щоб вийти на правильне ребро (як і потрібно було зробити), а траверснути на північ", - написав у Facebook брат Яни В'ячеслав.

Альпіністка не оцінила небезпеку спуску і, швидше за все, або покотилася на сипучці до обриву, або підійшла дуже близько, щоб подивитися, і впала.

"Полетівши в прірву на 100 метрів, вона опинилася в ущелині, яку не видно ні зверху на маршруті, ні дрону. Він не може підлетіти досить близько (бо він втрачає управління через ребро, яке закриває щілину), щоб на зображенні було видно людину", - розповів моторошні подробиці нещасного випадку В'ячеслав.

Це сталося близько 14:40, і саме тому з цього моменту телефон Яни почав брати дуже дивні соти, в тому числі і Манавгата, тому що соти Анталії були закриті стіною - вона опинилася між двох прямовисних стін на горі. А "просвіт" в ущелині виходив якраз на схід, на Манавгат.

Тіло Яни поки що направили до моргу Інституту судової медицини. Точна дата прощання з нею поки невідома. Орієнтовно в п'ятницю чи суботу: 4-5 червня.

Нагадаємо, що туристка перестала виходити на зв'язок ще 2 травня. Тоді однією з версій розглядали навіть викрадення. Аби відшукати сестру, її брат вирішив до Туреччини.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення