У Харкові через обстріли вщент зруйновано 600 житлових будинків, розбомблено 50 шкіл: ситуація у місті станом на зараз (відео)

Близько 600 житлових будинків було зруйновано у Харкові через постійні обстріли міста російською армією. Про це під час спілкування за допомогою відеозв'язку з мером Чикаго Лорі Лайтфут повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов, інформує пресслужба Харківської міської ради.

Ці будинки не підлягають відновленню, тому люди фактично втратили житло. Також у Харкові розбомбили 50 шкіл, низку медустанов, у тому числі пологові будинки.

"Нам доводиться передислоковуватися, перевозити людей, доставляти допомогу. Також ми організовуємо гаряче харчування, забезпечуємо людей медикаментами, зокрема, інсуліном. Ми контролюємо ситуацію у місті", - повідомив Терехов.

За його словами, зараз головне завдання - зберегти життя людей та припинити війну, і позиція США дуже важлива у цьому питанні. Ігор Терехов наголосив, що необхідно закрити небо над Україною та зупинити кровопролиття.

Під обстріл в районі парку Горького вдень 14 березня потрапила машина волонтерів організації Help Army. Від тяжкого поранення загинув 26-річний хлопець, поранена жінка, повідомила "Суспільному" волонтерка Help Army Анжела Денисенко.

Такий вигляд має Харків після нічного бомбардування в ніч на 15 березня (відео)

Гуманітарна допомога у Харкові

У місті продовжують роздавати гуманітарну допомогу, яку Харків щоденно отримує від міст Центральної та Західної України, а також міжнародних партнерів. Терехов подякував мерам українських міст та міжнародним партнерам, які відправляють до Харкова гуманітарні вантажі, а також волонтерам, які допомагають розподіляти їх серед харків'ян.

"Незважаючи на безперервні обстріли, завозимо до Харкова гуманітарний вантаж, який проходить лінією Офісу Президента та з інших міст. На моє прохання відгукнулися мери всіх міст України, і я їм за це вдячний. Також до нас іде гуманітарна допомога з-за кордону. Ми налагодили співпрацю і сьогодні забезпечуємо харків'ян продуктами харчування, предметами першої необхідності, теплим одягом, медикаментами, зокрема, інсуліном. Робимо все можливе для підтримки людей", - наголосив Терехов.

Також мер повідомив, що ситуація у місті залишається напруженою, атаки ворожої армії не припиняються.

Гуманітарну допомогу у Харкові можна отримати у 19-ти відділеннях мережі "Укрпошта" та 17-ти відділеннях мережі "Нова Пошта".

Адреси пунктів видачі гуманітарної допомоги в "Укрпошті":

вул. Академіків Ахієзерів, 16/50; вул. Петра Болбочана, 3; пр. Слави, 5; вул. Китаєнка, 4; вул. Аерофлотська, 12; вул. Академіка Проскури, 9-б; вул. Шевченка, 224; вул. Гвардійців Широнінців, 41; вул. Валентинівська, 31; пр. Ювілейний, 49-а; вул. Краснодарська, 181-б; вул. Амосова, 5; пр. Олександрівський, 73; вул. Рибалка, 40; пр. Московський, 259; пр. Перемоги, 59; пр. Льва Ландау, 20; пр. Гагаріна, 314-а; вул. Героїв Праці, 6.

Адреси пунктів видачі гуманітарної допомоги в "Новій пошті":

пр. Людвіга Свободи, 35; вул. Ахсарова, 21; пров. Пискунівський, 4; пр. Гагаріна, 54-а, 176, 199; вул. Амосова, 11-а; проїзд Стадіонний, 13; пр. Героїв Сталінграда, 169/24; вул. Луї Пастера, 318; вул. Ньютона, 98; пр. Льва Ландау, 46; пр. Архітектора Альошина, 5; пр. Індустріальний, 24/31; вул. Шевченка, 24-а; вул. Пушкінська, 96; Жихор, вул. Кутаїська, 20.

Крім того, ще один пункт працює у відділенні "Нової пошти" у Пісочині, по вул. Шевченка, 2/82.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення