У Харкові за ранок військові РФ розбомбили торговельний центр, житлові будинки та школу: багато поранених і загиблих (відео)

Російські військові зі світанку не припиняють обстрілювати Харків. Після 11 години, тільки-но випустили десяток ракет по харків’янам зі "Смерчів", окупанти завдали ракетного удару ще й по Одеській області.

Цієї ночі, починаючи з 03:40, російські військові завдали по Харкову три ракетних удари. Близько 4 ранку ще одна ракета влучила у 6-поверховий житловий будинок. Повністю зруйновано один з під'їздів. З-під завалів рятувальники ДСНС витягли 86-річну жінку.

Ось так виглядає харківська 6-поверхівка зсередини, у яку о 4-й ранку влучила російська ракета.

У цей же час обстрілювали Миколаїв. Окупанти випустили по місту 6 ракет, обійшлося без жертв, є один потерпілий. О 10:20 по Харкову знову завдано ракетного обстрілу.

"Наслідки сьогоднішнього обстрілу Харкова з РСЗВ. Під вогнем росіян знову опинилися виключно цивільні споруди - торговельний центр та будинки мирних харків'ян. Декілька снарядів влучили просто у двори приватних осель. Також зруйновані гаражі, автомобілі, спалахнуло кілька пожеж", - повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

У Слобідському районі міста одна ракета зруйнувала приміщення школи. В Основ'янському районі Харкова ракета влучила в землю недалеко від складських приміщень, вибито вікна, попередньо - постраждалих немає.

У соцмережах харків’яни повідомили, що у деяких районах зникло світло, дуже їдкий сморід диму. У міськраді наголосили, що у зв'язку з обстрілами тимчасово зупиняється рух Салтівською лінією метрополітену. Рух поїздів було відновлено об 11:45.

Як повідомив Синєгубов, станом на зараз від ранкових обстрілів міста постраждала 31 людина, усі госпіталізовані до медичних установ. З них двоє дітей: 4 та 16 років. Стан обох дітей середньої тяжкості. Постраждалі переважно мають осколкові ураження. Загинули три людини. Утім, дані по постраждалих ще уточнюються.

У соцмережах з’явились фото та відео наслідків "прильотів" у багатоповерхівку та школу в Харкові, а також коментар врятованої пенсіонерки, яка проживала на другому поверсі. Жінка каже, що не одразу зрозуміла, що сталось. Унаслідок "прильоту" ворожої ракети в багатоповерхівку, пенсіонерку присипало уламками просто на ліжку. Вона пішла у ванну вмитися, де її остаточно завалило уламками. Звідти самостійно вибратись вона вже не змогла би. На щастя, рятувальники почули її крики про допомогу.

"Кричу: дістаньте мене, я жива, - каже пенсіонерка і додає. - Я народилась у сорочці".

За даними заступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенка, після ранкового обстрілу Харкова російські військові випустили по Одещині 4 ракети з літаків над окупованим Кримом. Одна з ракет влучила в житлову будівлю.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення