​У Калінінграді почались антивоєнні настрої​: у місті багато калік з війни в Україні і цинкових трун

У російському Калінінграді, мілітаризацією і військовою силою якого Росія залякує майже пів Європи, вирують антивоєнні настрої. Це пов’язане з тим, що у місто, де більша частина населення є військовими, люди повертаються з війни в Україні або у трунах, або каліками. Про це розповів військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю Politeka Online.

"У мене нещодавно з'явилися відомості з Калінінграда. Скажімо так: Калінінград - це місто-гарнізон. Там військових - більшість населення. І населення або працює, або служить, або пов'язане із забезпеченням життєдіяльності військових частин. Мені сказали, що в Калінінграді дуже багато загиблих. На вулицях вже з'явилися інваліди цієї війни, які розповідають, як вони воювали у донецьких степах та у танках горіли. І у військовому містечку Калінінграда антивоєнні настрої", - розповів Жданов.

За його словами, насправді люди там не дочекаються, коли цей кошмар закінчиться. Натомість кадрові органи в Калінінграді змушують військових підписувати згоду, щоб поїхати у відрядження до України. Особливо це стосується офіцерів.

"Народ йде у відмову, аж до звільнення. І це Калінінград - передовий рубіж Росії, яким вона лякає майже пів Європи. Ці обурення людей говорять про те, що у росіян починається дисонанс щодо того, а де ж непереможна, легендарна (Росія, - Ред.), що ж ви там п’ять місяців не можете демілітаризувати, денацифікувати ЗСУ? Ви ж звільняєте народ, який начебто за нас, а влада та армія проти – невже не можна розділити? Це дуже добре, бо наступне питання буде: а навіщо ми взагалі туди полізли?", - резюмує військовий експерт.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення