У Києві на дахах багатоповерхівок шукають позначки, по яким може наносити удари російська авіація

Столична мерія звернулась до киян з закликом перевірити дахи багатоповерхівок. У випадку виявлення якихось позначок, їх негайно треба засипати землею або накрити чимось важким, що не зможе знести вітер.

"Міська влада звертається до мешканців багатоповерхових будинків, які мають доступ до виходу на дах, з проханням терміново перевірити дахи на наявність міток. У випадку, якщо будуть виявлені якісь позначки – просимо засипати їх землею або чимось накрити", - повідомили у КМДА.

Як пояснюють військові, фарба, якою ці знаки нанесені, світиться при наведенні на неї спеціальних приладів. Просто залити звичайною фарбою чи балоном немає сенсу, необхідно засипати хоча б землею, а зі стовпів зішкрябувати.

Важливо! Нагадаємо, що кіберполіція створила спеціальний бот для повідомлень про виявлені мітки, які окупанти лишають на дорогах. Про це у Telegram повідомила Нацполіція.

Можна сфотографувати позначки і вони потраплять до єдиної бази на Google Maps. Фото необхідно робити через бот та додавати геомітку.

Бот за посиланням - @ukraine_avanger_bot

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення