У Києві побили журналіста-розслідувача: поліція "не бачить" зв'язку з професійною діяльністю

Кілька потужних ударів наніс столичному журналісту-розслідувачу Володимиру Унжину охоронець т.в.о Затоківської селищної ради на Одещині В’ячеслава Бокія. Журналіст, показавши своє посвідчення, намагався поставити кілька запитань, проте наштовхнувся на хвилю агресії.

Нагадаємо, що Володимир Унжин є співзасновником проекту журналістських розслідувань "Дістало". Близько року в складі групи розслідувачів він займався викриттям земельного свавілля і незаконної діяльності Затоківської селищної ради та В'ячеслава Бокія (тимчасового виконувача обов'язків голови селищної ради) зокрема.

Поліція кваліфікувала напад на Унжина за ст. 125 – легкі тілесні ушкодження, натомість сам журналіст наполягає на переквалаіфікації за професійною статтею 171 – перешкоджання журналістській діяльності.

Про це Володимир Унжин розповів у листі до Національної спілки журналістів України, повідомивши, що інцидент стався 20 грудня у Києві у закладі громадського харчування. Володимир намагався поставити кілька питань пану Бокію, який є фігурантом журналістських розслідувань, проте той попрохав охоронця «розібратися» із наполегливим журналістом.

На журналіста Володимира Унжина напав депутат Молотилівської ОТГ Сергій Герасименко

Після нападу журналіст звернувся до поліції, де пояснив обставини інциденту та надав відеозапис із телефону. А також наполіг на кваліфікації справи за статтею 171 КК України. Проте справу порушили за статтею 125 – "легкі тілесні ушкодження".

"Для мене таке рішення і поведінка правоохоронців – дивна і не зрозуміла, адже із відео все видно. Є підозра, що на поліцію тиснуть, адже нападники мають сумнівне минуле, - розповів у коментарі НСЖУ Володимир Унжин. – Зараз адвокати підготували заяву до поліції щодо перекваліфікації справи".

Національна спілка журналістів України також звернулася з офіційним листом до правоохоронців із проханням розглянути цю ситуацію.

"Якщо журналіст наполягає на порушенні справи саме за "журналістською" статтею, то це має бути пріоритетним для правоохоронців та стати однією з основних версій розслідування нападу, - переконаний голова НСЖУ Сергій Томіленко. – Особливо, коли працівник ЗМІ отримав фізичні ушкодження".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення