У Кривому Розі поховали 14-річного хлопця, який помер в кабінеті у стоматолога (відео)

 Суспільне

У Кривому Розі попрощалися з Іваном Ковальчуком – 14-річним хлопцем, який помер після візиту до стоматолога. На літургію прийшла його родина, друзі та колеги батьків.

4 лютого Іван звертався до стоматолога 2 міської лікарні, там йому видалили зуб під анестезією, розповідає його тітка Ірина Ковальчук. Каже: раніше лікували хлопцю зуб зі знеболенням, а от видаляти довелось вперше. Пізніше, вже вдома, йому стало зле, в тяжкому стані швидка привезла Івана в реанімацію. Наступного дня хлопець помер.

"Болів у нього 2 дні зуб, температура була. ВІн там розкришився і щока не була припухла. Зранку не хотів іти, але вже не міг, боліло й боліло. ВІн був добрим, чудовим. На велосипеді любив їздити", – каже тітка хлопця Ірина Ковальчук.
"Дитина ні в чому не винна, мама дуже добра хороша в них, а лікаря нехай турбують, нехай накара. Я особисто знаю цю родину, тому співчуваю тільки матері", – каже подруга родини Любов.

Що відомо про смерть дитини після відвідування стоматолога

У Кривому Розі 5 лютого помер 14-річний хлопчик. Напередодні він звертався до стоматолога міської лікарні, де йому видалили зуб, який болів декілька днів.

За словами головної лікарки міської лікарні Олени Климович, на даний час результатів експертизи немає. Також вона зазначила, що лікаря не відсторонили від роботи.

"Його може відсторонити від роботи тільки юрист або суд, якщо буде визначена його вина. На сьогодні, вибачте, навіть причинно-наслідкового зв'язку немає", – каже головна лікарка.

За процесуального керівництва Криворізької центральної окружної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом можливого неналежного виконання професійних обов'язків медичними працівниками, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітній дитині (ч. 2 ст. 140 КК України). Про це повідомили у Відділі інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення