У полоні власної армії: у Росії чоловікам почали забороняти виїзд із країни (відео)

Російська влада планує закрити кордони для чоловіків мобілізаційного віку. Про це повідомляє "Медуза", посилаючись на джерела, близькі до адміністрації президента РФ. За даними ЗМІ, найбільш ймовірна дата запровадження заборони — 28 вересня.

Друге джерело, теж близьке до адміністрації президента Росії, повідомило, що заборону можуть запровадити після псевдореферендумів, організованих російськими загарбниками на тимчасово окупованих територіях України. Окупанти заявляли, що фіктивні референдуми завершаться 27 вересня.

Як пише видання "Вечерние вести", від Путіна з Росії вже втекли 300 тисяч призовників.

Джерело "Медузи" зазначає, що влада РФ може запровадити "виїзні візи" — щоб виїхати з Росії чоловікам доведеться отримувати дозвіл від військкомату. Це вже запровадили у Ростовській області.

При цьому повідомляється, що прикордонна служба ФСБ РФ вже почала забороняти росіянам виїжджати з країни на вимогу військкоматів.

Зокрема, глава правозахисної організації "Агора" Павєл Чіков опублікував фотографії двох відмов, які видали російські прикордонники на кордоні з Казахстаном: одна на прикордонному пункті в Курганській області, друга — у Саратовській. Згідно з документами, людям заборонили виїзд з країни на підставі рішень військкоматів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення