У Запоріжжі кілер вбив чиновника, який звинувачував голову ОВА Федорова у тиску

У Запоріжжі вбили місцевого посадовця. За даними місцевих пабліків, йдеться про Директора департаменту правового забезпечення міської ради Максима Денщіка, якого відсторонили від виконання обов’язків. Йому зробили кілька пострілів у живіт.

Про інцидент правоохоронці дізналися 11 червня о 07:55, повідомили у департаменті комунікацій Нацполіції.

"Вранці у середмісті обласного центру було скоєно вбивство. Зловмисник здійснив чотири постріли у потерпілого. Працівники поліції встановили, що біля підʼїзду багатоповерхівки невідомий з вогнепальної зброї здійснив постріли у місцевого посадовця та зник з місця події. Потерпілого доставили до медзакладу, де він помер під час надання медичної допомоги", - йдеться у повідомленні.

Нині поліцейські розшукують кілера.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Правова кваліфікація - ч. 1 ст. 115 (Вбивство) Кримінального кодексу України.

Що відомо про Максима Денщіка та конфлікт з Іваном Федоровим

До 13 травня 2024 року Денщик обіймав посаду Директора департаменту правового забезпечення Запорізької міськради, але був відсторонений на час проведення службового розслідування. Зазначалося, що воно триватиме протягом двох місяців.

"Мене відсторонили від займаної посади, начебто, на підставі якогось анонімного листа, що я щось там перевищив якісь повноваження”, – коментував чиновник.

А раніше, 2 травня, він оприлюднив на Facebook заяву про тиск з боку голови Запорізької ОВА Івана Федорова. Останній нібито пропонував йому "добровільно піти з посади".

"Хочу офіційно заявити про тиск на мене зі сторони голови ЗОВА Федорова Івана! Останній "по-хорошому" пропонував мені декілька разів звільнитися із займаної посади за власним бажанням. Я відмовився, бо вважаю, що чесно та сумлінно виконую свої обовʼязки!", – писав Денщік та додав, що йому погрожують розправою.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення