У Запоріжжі матір продала свого 12-річного сина незнайомцю за 600 гривень: що відомо

Запорізькі міграційні поліцейські екстрадували жінку, яка перебувала у міжнародному розшуку. Вона продала власну дитину за 600 гривень, її затримали на гарячому. Про випадок повідомили у поліції Запорізької області.

Злочинну діяльність запоріжанки правоохоронці задокументували ще у грудні 2020 року. Під час судового розгляду, аби уникнути покарання за вчинене, обвинувачена втекла за кордон.

"3 грудня 2020 року 53-річна жінка віддала за гроші незнайомцю свого 12-річного сина для жебракування. За це вона отримала 600 гривень. Її затримали на гарячому працівники управління міграційної поліції разом із слідчими обласного главку поліції. Завершивши досудове розслідування у квітні 2021 року, слідчі скерували обвинувальний акт відносно фігурантки до суду. На обвинувачену у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 149 (Торгівля людьми) Кримінального кодексу України, очікувало покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої. Проте, аби уникнути відповідальності за вчинення особливо тяжкого кримінального правопорушення, зловмисниця не з’являлась на судові засідання, а з початком повномасштабного вторгнення рф в Україну взагалі втекла за межі держави. Через це влітку 2022 року її оголосили у міжнародний розшук", - розповіли у поліції.

Майже два роки зловмисниці вдавалося переховуватись від правосуддя, але завдяки злагодженим діям оперативників міграційної поліції Запоріжжя та їхніх іноземних колег її затримали на території однієї із країн Європи.

5 квітня працівники управління міграційної поліції та роти конвойної служби ГУНП в області за сприяння сектору міжнародного поліцейського співробітництва і Запорізької обласної прокуратури разом із іноземними колегами здійснили процедуру екстрадиції розшукуваної. На затриману очікує невідворотне покарання за вчинений злочин.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення