Усіх перевіряють на коронавірус: в Києві лікарні забити хворими на пневмонію

У столичних лікарнях з діагнозом "пневмонія" зараз перебувають майже 400 хворих. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко.

"У медичних закладах столиці розпочали практику обов’язкового тестування всіх хворих на різні види пневмонії. Тести, що визначають наявність коронавірусу, сьогодні в лікарнях Києва є. Хочу наголосити: в столичних лікарнях з діагнозом пневмонія сьогодні перебувають майже 400 хворих. У всіх пацієнтів вже відібрали зразки для проведення лабораторних досліджень на виявлення коронавірусу, - повідомив мер. - Як зазначають лікарі, далеко не всі випадки пневмонії – це наслідки ускладнень від коронавірусу".

Кличко наголосив, що щороку на пневмонію в світі хворіють майже 450 мільйонів людей.

"Пневмонія стає причиною близько 4 мільйонів смертей кожного року", - підкреслив Кличко.

Зазначимо, що станом на 3 квітня, у Києві 189 людей мають підтверджений діагноз захворювання на COVID-19. Померли від коронавірусу 3 людини, та 12 – одужали.

Що стосується України, то станом на ранок, 3 квітня, підтверджено вже 942 випадки захворювання. Лідирує Чернівецька область – там коронавірус знайшли вже у 171 особи. Через це всю область перевели на повну ізоляцію.

У всьому світі коронавірусом заразилися понад 1 млн 30 тис. осіб, померли понад 54 тисячі, більш як 220 тисяч вилікувалися.

З початку епідемії COVID-19 в Італії померли понад 13 тисяч осіб, проте тенденція пішла на спад. Тим часом Іспанія випередила Італію за кількістю хворих: 117 710 випадків проти 115 242.

США продовжують утримувати лідерство в антирейтингу – там уже понад 245 тисяч хворих.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення