Утік після бійки батьків: з’явились подробиці смерті 6-річного хлопчика, якого знайшли у полі голим​

 Обозреватель

У Дніпропетровській області майже два тижні шукали 6-річного Василя Підкуйка, який втік із дому у селі Проточі 7 липня. Тіло малюка було знайдено посеред поля. Чому дитина померла і як цю трагедію могли допустити її батьки, поки що невідомо. Оскільки розслідування досі триває, поліція не була багатослівною. Проте журналістам вдалося з'ясувати, що сталося напередодні зникнення хлопчика.

Того дня мати та вітчим Василя були вдома. Вони вживали спиртні напої, а потім затіяли бійку. Сусіди викликали до них поліцію. На момент прибуття правоохоронців дитина була вдома – її зафіксувала одна із бодікамер. Коли саме хлопчик пішов із двору, невідомо, адже його зникнення батьки помітили лише надвечір.

У селі кажуть, що родина, в якій зростав Василь, неблагополучна. П'яні бійки у їхньому будинку відбуваються постійно.

"Наскільки я знаю, того дня батьки пиячили, потім билися, батько бив матір. Викликали поліцію. Коли правоохоронці приїхали, дитина була вдома. Одна з бодікамер поліцейського зафіксувала хлопчика. Він був у довгій сірій футболці. Потім він зник", – розповідає керівник пошукового загону "Ангел" Микола Полянський.

У дитини спостерігалися проблеми розвитку, він був аутистом, погано говорив. Через те, що не любив одягатися, найчастіше ходив удома лише у великих футболках.

До пошуків хлопчика залучили поліцейських із собаками, ТрО, кінологів із загону "Антарес", а також ПО "Ангел" з Харкова та "Пошук зниклих дітей" з Дніпра. Люди прочісували поля, покинуті будівлі. Рятувальники з ДСНС оглядали колодязі, місцеві водойми. Але все безрезультатно.

Під час пошуків з'являлись різні версії. Хтось заявив, що бачив хлопчика десь на дорозі. Цю людину навіть перевірили на поліграфі, але інформація не підтвердилася.

"Кажуть, що в перші дні батько дитини казав, що це вони її вбили. Чи це так, не знаю, йде слідство", - розповів Полянський.

Наразі результатів експертизи досі немає. У поліції кажуть, що поки що йде слідство, робити якісь висновки поки що рано.

"Розтин провели, але жодних висновків нам поки не дали. Ще буде проходити експертиза, тільки пізніше стануть відомі причини смерті. Зовні ознак насильницької смерті немає, але висновки все одно мають зробити експерти", – прокоментувала спікер поліції Дніпропетровської області Ганна Старчевська.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення